Svi postovi 19/12/2019

Svijet poslastičarstva je kompleksan i zahtjeva stručnu pomoć!

Počeci nikad nisu laki i potrebno je vrijeme da osvojite povjerenje kupaca i predstavite na pravi način ono što je najvažnije u poslastičarstvu, a to je proizvod.

Poslastičastvo danas ima potpuno drugu dimenziju od nekadašnjeg i traži konstantno usavršavanje, unapređivanje vještina i znanja. Novi trendovi, novi ukusi, novi načini serviranja, novi izgledi poslastičarnica i restorana.

Kompanija Krajina klas posluje duže od 23 godina na tržištu Bosne i Hercegovine i već godinama uspjeva da ostvari sve zahtjeve svojih kupaca, kao i da bude dio novih izazova u svijetu poslastičarstva. Trudimo se da svojim kupcima omogućimo kvalitetne sirovine, da im pomognemo u stvaranju majstora  za poslastičarstvo, da uz konsalting i tehničku podršku budemo dio tog procesa, koji jeste dug, ali dugoročno donosi korist kako zaposlenima tako i samim poslastičarnicama, restoranima i hotelima. Događaji koji su postali jedni od onih događaja koji se ne propuštaju u Banjoj Luci su “Dani sladoleda” u martu i “Dani kolača” u septembru, kada predstavljamo nove recepture i trendove za predstojeću sezonu.

Pored toga, ulažemo u rast i razvoj svojih zaposlenih, naručito demonstratora, trudeći se da im omogućimo prisustvo na svim sajmovima o poslastičarstvu i učenje od najvećih svijetskih poslastičara.

Novine u svijetu poslastičarstva donijele su manje porcije, sa tim da desert mora biti u svim komponentama kompatibilan, da prilikom serviranja na tanjiru bude konstrukcija različitih aroma i struktura.

Upravo se tu oslobađa mašta svakog poslastičara i dopušta igranje sa sirovinama, alatima, kalupima i načinima ukrašavanja.

Kompanija Krajina klas prati trendove kada su u pitanju novi ukusi i novi načini serviranja, te su distributeri za kompanije IRCA, Mec3 koji su već godina prepoznate kao kompanije koje proizvode najfinije sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda.

Mono porcije zahtjevaju silikonske kalupe, koje svojim oblikom mogu da sačuvaju sočnost samog kolača i omoguće stvranje najrazličitijih oblika.

Kompanije Martellato, Pavoni, Schneider i Silikomart već godinama postavljaju standard u proizvodnji kalupa i alata. Sve proizvode koje se nalaze u asortimanu ovih kompanija možete pronaći u kompaniji Krajina klas, koja je njihov distributer za tržište Bosne i Hercegovine.

Zbog ovakvih novih trendova, koji počinju da preovladavaju kupci sve više računa polažu na sam vizuelni izgled kolača koji mora da prati kompaktan ukus kolača.

Poslastičarstvo je kompleksan proces, koji traži stalnu prisutnost i osluškivanje trendova.