Svi postovi 01/06/2020

Novi vizuelni identitet Krajina klas!

Vođeni sopstvenom vizijom dostigli smo trenutak u kojem smo od kompanije sa 10 zaposlenih postali kompanija koja u svom tim ima preko 570 zaposlenih.

U skladu sa tim stvorila se potreba da nakon 24 godine zatvorimo jedno poglavlje poslovanja i započnemo novo sa jasnim, jednostavnim i snažnim vizuelnim identitetom.

Novi pojednostavljeni logo kompanije odlikuje se uočljivim nazivom i karakterističnim znakom.

Forma koju smo željeli da zadržimo je element klasa, koji predstvavlja nas, naš rast i razvojni put. Poput njega mi smo nikli iz ničega, uspjeli da savladamo prepreke i postavimo osnove poslovanja u pekarskoj i poslastičarskoj industriji. Spajamo nova tržišta i trudimo se da budemo ti koji donose inovacije, koji su uvijek ispred svih.

Dva prepoznatljiva elementa koja predstavljaju „Krajina klas“ – slovo K i klas su formirani u jedna element. Upravo ta dvoznačnost, gdje se u jednom znaku prepliće slovo „K“ i klas kao element jeste ono što logotip čini zanimljivim i prepoznatljivim.

Font odaje dojam topline i tradicionalne izrade, dok istovremeno odiše modernošću zbog svoje jednostavnosti i čiste forme. Ostali smo vjerni crvenoj boji, koja predstavlja snagu i strast sa kojom smo vjerni pekarstvu, a umjesto zlatne odabrali smo bijelu koja predstavlja jasnost sa kojom želimo da ostvarimo svoje vizije.